in

Varför snarkar man?

Att snarka kan vara väldigt påfrestande, inte bara för en själv utan även för andra i ens omgivning.

Det är också något som kan göra att man känner sig tröttare och inte alls har samma energi som man hade haft utan att snarka. Därför ska man alltid ta snarkningar på allvar om det är återkommande. För det kan vara något som verkligen kan påverka livet negativt. Framförallt om man slutar att andas när man snarkar. Det låter värre än vad det är men då kan det vara sömnapné. Vilket helt enkelt innebär att man får korta andningsuppehåll när man sover, det leder till att man vaknar till och därmed får en avbruten sömn. 

Anledningen bakom att man snarkar är dock att musklerna i väggarna i svalget slappnar av när man sover. Det gör att svalget blir trängre och det i sin tur gör att man snarkar. Dock kan det finnas andra orsaker till att man snarkar. Framförallt om man snarkar regelbundet. Då kan det vara en trång näsa, stora halsmandlar, övervikt eller helt enkelt bero på sovställningen. Det är vanligare att rökare snarkar och att man snarkar när man druckit alkohol. 

Sluta snarka

Man ska helst andas genom näsan när man sover. Det gör att man snarkar mindre och då vibrationerna som uppstår inte blir lika stora. Vilket resulterar i att man snarkar mindre. Det kan dock vara svårt för en del att göra. Framförallt kan det vara svårt att reglera det när man sover. Ett enkelt knep man kan prova på är att tejpa igen munnen med kirurgisk tejp. Man sätter då en tunn bit tvärsöver munnen, från näsan mot hakan. Man ska alltså inte tejpa igen hela munnen. 

Det kan vara ett sätt att minska snarkningar och göra det mer behagligt för dina närstående att sova i din närhet. Dessutom kan det underlätta för dig att få en bättre nattsömn. Då snarkningar kan påverka din sömnkvalitet. Vilket man helt enkelt inte ska underskatta värdet. Att sova gott är det som gör att vi orkar med dagen framför oss. Om man istället får en konstant avbruten sömn kommer man inte att få lika mycket energi. 

Vad tyckte du om det här?

0 points
Upvote Downvote
Loving Sweden

Skrivet av Loving Sweden

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Loading…

0

Comments

0 comments

Vad är pantbrev?

Badplatser Stockholm – Här hittar du de bästa badplatserna i stan