in

Hur man blir av med bananflugor

Banan
Vi reder ut hur man blir av med bananflugor.

Det finns inget jobbigare än att det är en massa bananflugor i hemmet. Vi förklarar hur du gör för att bli av med dem!

De är svåra att bli av med och de kan vara väldigt störande. För det handlar trots allt om en massa flugor i sitt hem. Något man självklart inte vill ha då det inte är speciellt trevligt. Självklart finns det dock sätt att bli av med dessa på ett relativt enkelt sätt. Man behöver inte ens använda sig av något insektsmedel utan det finns ett mer hälsosammare alternativ. 

Genom att använda sig av saker man vanligtvis har hemma, eller snabbt kan köpa, kan man bli av med bananflugor på ett riktigt enkelt sätt. Du behöver en skål, vatten, ättika och lite diskmedel. Det är viktigt att man inte tror att de kommer att försvinna av sig själv. En enda bananfluga kan lägga upp till 500 ägg på tio dagar. Vilket gör att man snabbt har en enorm svärm av sådana i sitt hem. 

Bli av med bananflugor

Du börjar med att fylla skålen med ättika, en skvätt vatten och en droppe diskmedel. Diskmedlet tar bort ytspänningen och ättikan lockar till sig bananflugorna. Låt sedan skålen stå där det finns bananflugor. Efter detta ser du till att noggrant rengöra köket efteråt. Det hjälper dig att bli av med bananflugorna. Dessutom kan du i framtiden förvara all frukt och alla grönsaker i kylen. Då minskar risken för att de kommer tillbaka. Man vill som sagt inte ha en massa flygande insekter i sitt kök eller hem. Framförallt då det inte känns speciellt trevligt. 

Se även till att du kokar upp vatten och spolar ditt köksavlopp med. Det är verkligen något som ser till att minska risken för att de kommer tillbaka. Bananflugor lägger nämligen gärna ägg där och det är något man måste få bort. Genom att följa de här instruktionerna kan du relativt enkelt och snabbt bli fri från bananflugan. Glöm bara inte bort att de gärna kommer tillbaka. Framförallt om du har en kompost med rester från just frukt och grönt. De kan därmed vara en bra idé att hoppa över det under den värsta tiden. 

Vad tyckte du om det här?

0 points
Upvote Downvote
Loving Sweden

Skrivet av Loving Sweden

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Loading…

0

Comments

0 comments

Hur man säger upp sig

Hur säger man upp sig?

Ägg

Hur länge kokar man ägg?