in

Hur länge kokar man ägg?

Ägg
Hur länge kokar man ägg? Vi reder ut!

Att koka ett ägg är en sådan viktig kunskap som man faktiskt kan ha stor nytta av. Vi förklarar hur du lyckas, utan att misslyckas!

För det är trots allt viktigt att kunna koka ett ägg. Framförallt om man tycker om att äta sådana. För man ska nämligen inte underskatta hur fyllt av vitaminer och mineraler som ett ägg har. Det gör att man får i sig väldigt mycket av det som trots allt är nyttigt för kroppen. Vilket gör det till ett perfekt alternativ både för frukost och lunch. Man vill nämligen se till att man mår bra och äter rätt. Då kan det verkligen vara bra att veta hur man kokar ett ägg. Dock beror det helt och hållet på hur man tycker om sina ägg. 

Alla vill inte äta löskokta och alla vill inte äta hårdkokta ägg. Därför är det viktigt att man ser till att koka ägget så att det passar en själv. För i slutändan är det trots allt det allra viktigaste. Att man kan äta ägget och njuta av det. Vilket kräver att man kan koka ägget på rätt sätt. 

Koka ägg

För att koka ägg behöver du en kastrull som du fyller med vatten. Du kokar sedan upp tillräckligt med vatten för att det precis ska täcka äggen. När det sedan kokar lägger du i äggen försiktigt med hjälp av en sked. Beroende på om du vill ha löskokta, mjukkokta eller hårdkokta ägg får du anpassa kokningstiden. 

För löskokta ägg behöver du sjuda äggen i omkring 7 minuter, mjukkokta i 9 minuter och för hårdkokta ägg 11 minuter. Det här ger det bästa resultatet och det mest exakta. Du kan även lägga in äggen redan från början när du kokar upp vattnet. Dock är det mindre exakt men om du gör detta ska du sjuda äggen i 2 minuter för löskokta, 5 min för mjukkokta och 8 minuter för hårdkokta. Oavsett vilket alternativ du väljer ska du alltid skölja äggen i omkring 1 minut i kallt vatten för att stanna av kokningsprocessen när de är klara. Som du ser är det verkligen inte svårt att göra ett ägg.

Vad tyckte du om det här?

0 points
Upvote Downvote
Loving Sweden

Skrivet av Loving Sweden

Banan

Hur man blir av med bananflugor

Hur man knyter en slips

Hur knyter man en slips?