in

OMGOMG

Hur länge klarar man sig utan vatten?

Vet du hur länge du klarar dig utan vatten?

Kroppen behöver mat och vatten för att överleva. Dock finns det situationer där man inte har tillgång till mat eller vatten. Då kan det vara bra att veta hur länge man kan klara sig.

Man bör komma ihåg att det kan skilja väldigt mycket från person till person. Framförallt kan det skilja sig beroende på omständigheterna. Är det kallt eller varmt och arbetar du hårt eller gör du inget alls. Hade du druckit tillräckligt med vatten från början eller inte, det är sådana faktorer som trots allt spelar in.

Man kan rent generellt säga att en människa kan klara sig utan vatten i tio dagar om du inte gör något alls. Dock kommer du troligtvis inte att ha orken nog att röra på dig speciellt mycket eller alls. För att fortfarande kunna göra saker kan du gå utan vatten i tre dagar. Efter detta blir det svårt att göra något och din ork samt energi försvinner nästan helt.

Hur länge du klarar dig utan vatten utan skador

Även om du rent teoretiskt kan klara dig i upp till 10 dagar utan vatten, kommer du vara i väldigt dåligt skick. Framförallt kommer din kropp att börja stängas ner och dina njurar kommer att ta stryk. Något som verkligen kan göra det svårt att säga att man klarar sig i 10 dagar utan vatten. Man kan istället omformulera det till att säga att du överlever i upp till 10 dagar utan vatten.

Som sagt är det däremot inte alls en måttstock man ska använda sig av. Det beror på värme, arbetsbörda och mycket annat. Befinner du dig i Sverige kan du gå i tre dagar utan vatten och fortfarande utföra arbetsmoment. Om du istället befinner dig i ett varmt land med 30 – 40 grader i skuggan, klarar du knappt en dag. Samma princip gäller därmed hur länge du överlever. För du överlever inte i tio dagar utan vatten i ett riktigt varmt land. Man kan utgå ifrån att man har mellan 1 – 3 dagar på sig beroende på värme och andra faktorer. Efter detta blir det väldigt svårt att klara sig.

Vad tyckte du om det här?

1 point
Upvote Downvote
Loving Sweden

Skrivet av Loving Sweden

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Loading…

0

Comments

0 comments

Hur betalar man en faktura? – Så gör du, steg för steg

Vad är pantbrev?