in

Hur ringer man dolt?

Att ringa dolt kan ibland vara ett bra sätt för att inte ge ut sitt telefonnummer.

Det kan också vara för att man ska kunna kontakta någon som annars inte svarar eller undviker en. Man ska dock inte missbruka detta. Alla vill vi ibland kunna ringa dolt och det finns två sätt att göra det. Antingen skaffar man hemligt/dolt nummer av sin operatör. De allra flesta erbjuder detta och det gör det möjligt att alltid ringa dolt. Många uppskattar dock inte att alltid behöva göra det. Det blir nämligen enklare att ge ut sitt telefonnummer om man inte ringer dolt. 

Om man vill ringa ett telefonsamtal dolt kan man slå #31# innan telefonnumret. Då kommer ditt nummer inte att visas för den du ringer till. Man kan på det här sättet se till att alltid kunna ringa dolt när man själv vill det. För man ska verkligen inte underskatta värdet av att göra saker och ting på ett bra sätt. 

Ringa dolt permanent utan att skaffa tjänsten dolt nummer

En del moderna mobiltelefoner har inställningar som gör det möjligt att ringa dolt. Utan att man först slår #31# innan telefonnumret. På android telefoner hittar man den inställningen under inställningar i telefonappen. Sedan klickar man på kompletterande tjänster och därefter på nummerpresentatör. Där kan man välja att dölja numret. 

Då är det permanent att man ringer från ett dolt nummer till dess att man ändrar detta. På en Iphone gör man detta under inställningar, telefon och visa mitt nummer. Där man kan bocka av inställningen visa mitt nummer. Dock är det viktigt att komma ihåg att det kan skilja sig mellan olika modeller och version av operativsystemet. Man ska inte glömma bort att man gjort den inställningen om man i framtiden vill kunna ringa och visa sitt nummer. För det är trots allt inte speciellt ofta man inte vill kunna visa upp sitt nummer när man ringer. 

Kom bara ihåg att det går att ringa dolt när du känner för det. Antingen via inställningar, tjänst från din operatör eller genom att först slå #31# innan telefonnumret. 

Vad tyckte du om det här?

0 points
Upvote Downvote
Loving Sweden

Skrivet av Loving Sweden

Vad är VPN?

Hur man säger upp sig

Hur säger man upp sig?