in ,

Hur mycket vatten ska man dricka per dag ?

Visste du att man bör dricka mellan 1,5 till 2 liter vatten per dag?
Visste du att man bör dricka mellan 1,5 till 2 liter vatten per dag?

Hur länge klarar vi oss utan vatten? Och hur mycket bör man dricka per dag? Enligt forskning bör vi dricka 1,5 till 2 liter vatten per dag. Nedan förklarar vi varför.

Det är inte helt enkelt att säga hur mycket vatten man ska dricka per dag då det beror på olika omständigheter. Dock kan man generellt säga att en vuxen ska dricka mellan 1,5 – 2 liter vatten per dag. Det kan vara en bra måttstock men för de flesta som har tillgång till vatten, finns det ingen anledning att oroa sig över om man dricker för lite. Istället är det vanligt att man dricker tillräckligt eller mer än nödvändigt. Framförallt om man ser till vad man dricker utöver vatten. 

Törst är vanligen en bra indikation på om man behöver dricka mer. Det finns ingen anledning att dricka ett visst antal glas med vatten på morgonen. Inte heller behöver du mäta upp hur mycket du dricker om du inte märker att du blir uttorkad. Det är nämligen inte speciellt vanligt att man blir uttorkad om man dricker när man blir törstig. Man bör dock komma ihåg att hur mycket man ska dricka per dag skiftar beroende på hur varmt det är och om man arbetar fysiskt eller inte. På samma sätt som man ska se till att dricka när man tränar eller sportar. 

Finns ingen anledning att dricka för mycket vatten

De flesta av oss har inga som helst problem med att få i oss den vätska som vi behöver. Du uppmärksammar relativt fort om du inte druckit tillräckligt med vatten när du kissar. Är det mörkt har du druckit för lite, är det ljusgult är det perfekt och är det genomskinligt har du druckit för mycket. 

Att dricka för mycket är dock sällan ett problem om det inte handlar om enorma mängder. Överskottet du inte behöver kissar du bara ut. Njurarna kan dock bara klara av mellan 20 och 25 liter vätska per dag. Vilket kanske inte är vanligt att man dricker. Se helt enkelt till att du dricker när du blir törstig och att du har tillgång till rent vatten. Ett alternativ om man känner att man dricker för lite vatten är att byta ut läsk, kaffe och andra drycker mot just vatten. 

Vad tyckte du om det här?

0 points
Upvote Downvote
Loving Sweden

Skrivet av Loving Sweden

Hur visar män att de är förälskade?

Hur visar män att de är förälskade ?

Hur skriver man ett personligt brev ?