in

Topp 10 saker att göra i Stockholm

Att besöka huvudstaden kan alltid vara både roligt och spännande. Det finns också mycket man kan hitta på för att få en helt fantastisk vistelse. Där man inte missar det viktigaste och trevligaste man kan göra i Stockholm

1 Besök Gamla stan 

Den gamla delen av Stockholm som hyser flera hus från 1600 och 1700-talet. Det är även där man hittar den medeltida storkyrkan och det kungliga slottet. Det är verkligen nummer ett på listan då det är ett trevligt område, med kaféer och restauranger. 

2 Vasa Museet

Se regalskeppet Vasa på Vasa museet och ta reda på historien kring hur det sjösattes och sjönk. 

3 Skansen

Besök Skansen som ligger på Djurgården som är Sveriges äldsta friluftspark och djurpark med en utsikt över hela staden. 

4 Drottningholms slott

Drottningholm är Sveriges bäst bevarade Kungliga slott som uppfördes på 1600-talet, är kungafamiljens permanenta bostad och ett av Sveriges tre världsarv. 

5 Nationalmuseet

Är Sveriges ledande konst och designmuseum som slog upp sina dörrar 2018 efter ett 5-årigt renoveringsarbete. 

6 Stadshuset 

Missa inte Stockholms stadshus, den kända och populära byggnaden som man kan se på nästan alla bilder av Stockholm. Det är ett måste att se den berömda byggnaden då det är den som gjort Stockholms silhuett så speciell.   

7 Fotografiska museet 

Missa inte att besöka fotografiska museet om det är något som du tycker kan vara intressant. Det är verkligen en upplevelse som gör det värt ett besök. 

8 Gröna Lund

Få en heldag med åkturer, roliga attraktioner och upplev spänningen med fritt fall på Stockholm nöjesfält. Ligger på Djurgården och är verkligen ett måste när man besöker Stockholm och tycker om att åka olika fartfyllda attraktioner. 

9 Kungliga Djurgården

Besök och vandra omkring på Kungliga Djurgården, en oas mitt i staden där du kan koppla av och njuta av naturen. Perfekt att kombinera med om du vill besöka Vasa Museet, Skansen och Gröna Lund. 

10 Junibacken

Mer anpassat för de lite yngre som tycker om Astrid Lindgrens magiska värld. Besök Junibacken och upplev den världen du kommer ihåg från när du var liten tillsammans med dina barn.

Vad tyckte du om det här?

0 points
Upvote Downvote
Loving Sweden

Skrivet av Loving Sweden

Topp 10 saker att göra i Göteborg

Varför får man hicka?