in

Topp 10 saker att göra i Göteborg

Att besöka Göteborg är både spännande och roligt. Du kommer verkligen att kunna göra det som passar dig och få se en helt fantastisk stad.

Där du kan känna att du kan shoppa, spatsera och upptäcka saker hela tiden. Göteborg är vacker och har ett läge som gör att du kan få en fantastisk vy av vattnet det ligger vid. Dessutom finns det mycket du kan göra i Göteborg: 

1 Upptäck Göteborg från vattnet

Använd dig av paddan eller andra liknande båtar för att ta dig runt och utforska Göteborg. Ett riktigt fantastiskt sett att uppleva en helt ny stad på. 

2 Besök Ostindiefararen Götheborg

1745 sjönk Ostindefararen Götheborg i hamnen men kan nu besökas då man byggt en replik. Ger dig möjligheten att utforska en helt fantastisk värld du sällan sett. 

3 Besök Liseberg

Du vill självklart inte missa att besöka det fantastiska Liseberg när du väl är i Göteborg. Det är ett helt fantastiskt nöjesfält som gör det möjligt för dig att verkligen uppleva spänning, fart och ha en riktigt rolig tid. 

4 Besök Universeums regnskog

Upptäck Universeums regnskog och besök den för att få en helt fantastisk dag i en helt ny miljö du sällan haft möjligheten att besöka med exotiska djur och fiskar. 

5 Shoppa

Missa inte ett av norra Europas största shoppingcenter och besök Nordstan. 

6 Ät fisk och skaldjur

Om du gillar fisk och skaldjur är det självklart att du ska prova på detta i Göteborg. Då staden ligger vid vattnet är fisken färsk och helt underbar. 

7 Besök Trädgårdsföreningen

Bara en kort bit från Centralen ligger en helt bevarad 1800-tals park som är bland Europas bäst bevarade. 

8 Åk spårvagn

Även om Göteborg inte är ensamma med att ha en spårvagn, är det ett måste när man besöker staden. 

9 Gå upp till Skansen Krona 

Från Skansen Krona har du en helt fantastisk utsikt och är ett måste för dig som vill se Göteborg från en höjd. 

10 Besök Göteborgs konstmuseum

Med tre stjärnor i Michelins Green Guide och imponerande samlingar från 1400 talet och framåt är det ett måste att besöka.

Vad tyckte du om det här?

1 point
Upvote Downvote
Loving Sweden

Skrivet av Loving Sweden

Topp 10 saker att göra i Malmö

Topp 10 saker att göra i Stockholm